Zrada - Klára, Janečková (Ikar, 2020)
Děj se odehrává v letech 1987-2001 na několika místech od sebe značně vzdálených - v bývalém Československu, Římě, na Korsice a v New Yorku. Pestré je i složení hlavních osob, mezi nimiž hrají prim sourozenci David a Viktorie Manovi, kteří emigrují z původní vlasti do svobodného světa. David jde cílevědomě za kariérou, zatímco jeho mladší sestra si chce užívat svobody a lásky. Její naivita ji vžene do náručí protřelého podvodníka Richarda Kollera, který jí ze zištných důvodů usiluje o život. Viktorie se ocitne na dně a jen za pomoci svých nejbližších se dokáže vrátit do normálního života a navázat nový partnerský vztah. Dramatickým vyvrcholením příběhu je teroristický útok na dvojici budov WTC v New Yorku, po němž se cesty všech románových hrdinů opět spojí a harmonizují.
Keywords: Společenské romány