Sebeobrana pro ženy - Rýč, Bedřich (Grada, 2010)
Chodíte cestou domů liduprázdnou ulicí nebo potemnělým parkem? Máte obavy o svou bezpečnost? Pro ženy všech věkových kategorií jsme připravili publikaci s účinnými sebeobrannými technikami zohledňujícími jejich menší tělesnou konstituci a sílu ve srovnání s muži. Vybrané zákroky jsou jednoduché a účinné, podmínkou pro jejich zvládnutí není předchozí zkušenost se sebeobranou či mimořádná fyzická kondice. Těžištěm knihy je popis jednotlivých technik s rozsáhlou doprovodnou fotodokumentací a zobrazením modelových situací možného ohrožení. Ženy se tak naučí, jak se bránit silnějšímu útočníkovi při různých způsobech napadení s využitím předmětů denní potřeby i bez nich, při pokusu o znásilnění nebo při krádeži kabelky či útoku nožem.
Keywords: Sporty