Krámek na vsi - Anne, Jacobsová (Ikar, 2024)
Rok 1924. Dingalbach na úpatí Taunusu. Marta Hallerová zde vede malý vesnický krám, kde lidé nakupují, dozvídají se novinky a nalézají pomoc ve všech životních situacích. Dcery pomáhají matce, jak se jen dá. Ale Frieda, prostřední ze tří, má veliký sen: vzala si do hlavy, že se stane herečkou. Octne se tak ve střetu nejen s venkovskou tradicí, ale musí odstranit z cesty i řadu dalších překážek...
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány