PHP 6 začínáme programovat - Procházka, David (Grada, 2012)
Chcete-li se naučit vytvářet profesionální dynamické webové stránky, pak držíte v ruce tu správnou knihu - upravené vydání úspěšné učebnice programovacího jazyka PHP, rozšířené o novinky verze 6. U čtenáře se samozřejmě nepředpokládá žádná předchozí znalost PHP, vhodná je ovšem orientace v hypertextovém prostředí a znalost jazyka HTML. V první části knihy se velmi podrobně seznámíte se základy PHP, naučíte se pracovat s proměnnými, výrazy, datovými typy, funkcemi a dalšími prvky jazyka. Samostatná kapitola je věnována práci s třídami a objekty, jež byla v PHP 6 podstatně rozšířena. Poté vás čeká vytváření vlastních funkcí, jejich používání a řízení programu pomocí podmínek, cyklů a dalších konstrukcí. Na těchto základech staví další kapitoly, zabývající se konkrétními problémy a aplikacemi, které jsou v PHP nejčastěji řešeny. Velmi podrobně je zpracována obsluha formulářů a interakce s databázemi.
Keywords: Internet, komunikace, sítě