Spící spravedlnost - Martin, Vopěnka (Pikola, 2022)
Napínavé dobrodružství čtyř sourozenců ze Spícího města pokračuje! Jejich rodiče se sice probudili, ale děti teď trápí jiná starost - jak vypátrat a potrestat zločince, kteří dříve unesli nejmladšího Samuela. Spousta jiných dětí totiž neměla takové štěstí a jsou dále nezvěstné. Dospělá část společnosti se k ničemu nemá, mnozí se to snaží zamést pod koberec. A tak se nejmladší generace rozhodne vzít spravedlnost do vlastních rukou. Jsou prázdniny, Kryštof, Kristýna, Ema a Samuel jedou na venkov a tam se rozdělí - Kryštof s Kristýnou se na vlastní pěst vydávají po stopách Samuelových únosců a malého Sama s Emou čeká úplně jiná cesta, při níž se ocitnou ve velkém nebezpečí. Podaří se je zachránit a dopadnout viníky?
Keywords: Sci-fi, fantasy; Společenské romány; Beletrie pro děti