Ateliér Rosen 1: Ateliér Rosen - Anne, Jacobsová, alias, Marie, Lamballe (Ikar, 2022)
Kassel, 1830. Dvacetiletá Elisa Rosenová provozuje se svou matkou a babičkou malý modistický ateliér v Tržní uličce. Její kloboukové kreace jsou velice žádané a otvírají jim dveře do nejvyšších společenských kruhů. Tak se Elisa jednoho dne seznámí s mladou Sybillou von Schönhoff, s níž se brzy velmi spřátelí. Když se do Elisy bezhlavě zamiluje Sybillin snoubenec, vede to k těžkému konfliktu, který ji přivede na stopu dlouho střeženého tajemství - což má pro Elisu i pro budoucnost Ateliéru Rosen netušené následky.
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány