Digitální video natáčíme, upravujeme, vypalujeme - Pecinovský, Josef (Grada, 2009)
Novou knihu autora bestsellerů o digitálním videu přivítají všichni neprofesionální tvůrci, kteří vlastní digitální videokameru a zamýšlejí zpracovat videozáznam pomocí počítače. Na začátku se ve stručnosti dozvíme vše potřebné o teorii, tedy jak funguje videokamera a záznam, na jaká média můžeme natáčet a která kamera je nejvhodnější. Potom kniha názorně a jednoduše vysvětlí vše, co je potřeba k samotnému natáčení - budeme znát, co vlastně videokamera umí, jak pracuje expozice, jak ostřit, jak používat transfokátor, jak tvořit kompozici, co natáčet a jak to natáčet, co se nemá a nebo nesmí natáčet, na čem si film potom můžeme přehrát, jak video zpracovat v počítači, které programy k tomu vybrat a čím video stříhat, včetně popisu nejdůležitějších programů jako jsou Windows Movie Maker a Pinnacle Studio. Nakonec nám autor pomůže s vypálením výsledného díla v některém oblíbeném vypalovacím programu včetně programu Nero.
Keywords: Digitální fotografie a video