Už teď mi chybíš - Viktorie, Hanišová (Listen, 2025)
Kdo vám kdy v životě nejvíc chyběl? Milena jednoho dne potká svou ztracenou zakázanou lásku z dětství, čtyřicátnice Linda a Věra nacházejí na seznamce nového partnera, Líza i Ruda milují tajně své učitele, Ludvík i Mínka svou velkou celoživotní lásku... Všichni hrdinové povídek zažili nebo zažívají ty silné okamžiky, dokud vztah - jednou opětovaný, jindy platonický -, ještě trvá, ale oni už vědí, že se jednoho dne budou muset rozloučit. Třináct renomovaných autorek a autorů napsalo povídky o tom, jak bolestně nám může chybět ten, koho jsme velmi milovali, ale pak ho vlivem osudových okolností ztratili, ať to byl manžel, milenec, učitel či rodič, a s jakou intenzitou ho budeme postrádat, ať jsme s ním strávili jen pár večerů, anebo celý život.
Keywords: Beletrie