Ikigai - Japonská cesta k nalezení smyslu života - Ken, Mogi (Esence, 2024)
Japonci zaujímají na světě čtvrtou příčku v délce života, Japonky dokonce druhou! Hlavní zásluha přitom připadá jejich životnímu stylu, jehož výrazem je právě ikigai. Tento přístup, který sami Japonci vysvětlují jako "důvod, proč vstát ráno z postele a pečlivě se věnovat své práci, rodině i koníčkům", vnáší do všech oblastí nadšení, zdraví a štěstí. Autor vysvětluje, že právě tento fascinující styl života zajišťuje dlouhověkost, úctu ke kultuře a obdivuhodnou životní filozofii. Po úspěšném Zázračném úklidu Marie Kondo se tak čtenářům nabízí další mimořádně podnětná knížka.
Keywords: Osobní rozvoj a poznání