Ozvěny války - Tania, Blanchard (Ikar, 2024)
Kalábrie, Itálie, 1936. V odlehlé horské vesnici, jejíž kopce se svažují do jiskřivého Jónského moře, žije mladá a temperamentní Giulia Tallaritiová, která celý svůj život touží po něčem víc. I když miluje svůj domov a rodinu, chtěla by se stát po vzoru své tety léčitelkou. Když se však Mussoliniho pozornost přesune na válku v Evropě, hrozí občanské nepokoje. Zvěsti o bojích jsou slyšet na každém rohu a její vesnice, kdysi v bezpečí před fašistickými plány Severu, je nyní v ohrožení. Dokáže dívka najít způsob, jak naplnit své sny, nebo ozvěny války přehluší její hlas?
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány