Šach a mat - Ali, Hazelwood (Yoli, 2024)
První young adult román od autorky oblíbených romantických komedií Hypotéza lásky a Hlava plná lásky. Mallory už šachy nehraje. Svého snu se vzdala, aby se mohla věnovat nemocné mámě a ségrám. V jiném vesmíru by se teď nejspíš chystala na vysokou, místo toho ale bere jednu směnu za druhou a snaží se vydělat dost na to, aby rodina nestrádala. Všechno se změní ve chvíli, kdy se Mallory rozhodne zúčastnit posledního turnaje v šachu a náhodou se jí podaří porazit šachového mistra Nolana Sawyera. Nolan nevěří, že mu to natřela taková nicka. Ještě víc ho ale překvapuje, že má chuť utkat se s ní znovu. Mnohem chytřejší by přece bylo vycouvat, tak co to s ním je? Pro Mallory je tohle vítězství cestou k dalším peněžním výhrám, které by jí vytrhly trn z paty. Brzy se však přesvědčí o tom, jak nelítostná (a přitažlivá) dokáže konkurence být... Doporučený věk 15+
Keywords: Young Adult, New Adult; Beletrie pro děti