Lékařská fyziologie - Kittnar, Otomar (Grada, 2011)
Publikace vychází z opakovaně vydávané tradiční učebnice autorského kolektivu Fyziologického ústavu 1. lékařské fakulty v Praze. Novinkou je velký rozsah obrazové dokumentace, v naprosté většině barevné - kniha obsahuje 553 obrázků a 50 tabulek.Rozsahem a kvalitou podobná domácí učebnice na našem trhu v současné době není, a je tak v podstatě jedinou moderní učebnicí, která plně odpovídá sylabům lékařské fyziologie na českých lékařských fakultách.
Keywords: Teoretické obory