Co byste měli vědět o rakovině prsu - Abrahámová, Jitka (Grada, 2009)
Monografie je určena k poučení široké veřejnosti. Přístupnou formou informuje veřejnost (zdravé i nemocné) o nejrůznějších aspektech vzniku rakoviny prsu, o nejnovějších trendech v diagnostice i v léčbě této choroby. Jsou v ní vysvětleny možné vedlejší účinky léčby časné a pozdní a možnosti jejich předcházení či mírnění. Uváděny jsou i léčebné výsledky a důvody dlouhodobého, prakticky doživotního sledování.Hlavní autorka i spoluautoři jsou zkušení onkologové a radioterapeuti z různých pracovišť napříč Českou republikou, kteří v knize vycházejí z mnohaletých zkušeností s léčbou a onkologickou péčí o nemocné naší populace. Právě z praxe znají, že pacientky přicházejí do ordinace neinformovány a často ani nevědí, na co se mají lékaře zeptat.Na našem trhu dosud nebyla podobná populárně-vědecká monografie k dispozici. Doporučit ji lze nejen všem ženám, ale i mužům - potenciálním partnerům nemocných žen.Publikaci doplňují slova právničky týkající se práv pacientů.
Keywords: Onkologie; Medicína pro veřejnost