Zděné a kachlové sporáky - Vlk, Václav (Grada, 2009)
Rostoucí ceny energií navracejí majitele rodinných domků, chat a chalup k osvědčenému druhu vytápění, jakými jsou kachlová kamna a sporáky. V první části knihy naleznete návod na snadnou instalaci tzv. stolového sporáku, který má už od výrobce funkční vytápěcí jednotku. Tento typ sporáku je možno postavit samostatně kdekoliv v místnosti, a nebo ho zabudovat do kuchyňské linky. Druhá část se podrobně věnuje stavbě klasického kachlového sporáku s vyvýšenou částí. Realizace tohoto dodnes oblíbeného sporáku je náročnější, ale podle podrobného popisu ho zvládne i zkušený kutil. V poslední části knihy se čtenář dozví jak diagnostikovat závadu a případně jak zajistit relativně rychlé a levné opravy.
Keywords: Stavebnictví