Skočný příliv 3: Černý úsvit - Cilla, &, Rolf, Börjlindovi (Kalibr, 2023)
Na pískovišti u domu v jižním Švédsku je zavražděna malá holčička, která se do země dostala prostřednictvím adopce. Děsivý a nepochopitelný čin se nedaří objasnit a bohužel je brzy ve Stockholmu nalezeno další mrtvé dítě, chlapec Aram. Obě děti byly zabity podobně brutálním způsobem. Vrah stále uniká a nikdo netuší, kdy a kde něco hrozného provede znovu. Tým vyšetřovatelů pracuje s verzí rasového motivu a objevují se souvislosti, které tuto teorii podporují, jenže potom pátrání nabere nečekaný směr, sahající daleko do minulosti...Černý úsvit je dalším příběhem z ponuré severské kriminální série s Timem Stiltonem a Olivií Rönningovou.
Keywords: Krimi, detektivky