Milý Micíku, aneb Covid v Kocourkově - Jaroslav, Flegr (Universum, 2022)
Jak se pozná "hodný" a "zlý" virus? Proč viry mutují, a můžeme to my, jejich lidští hostitelé, nějak ovlivnit? Jak to, že s počty nakažených se dlouho zdánlivě nic neděje, načež náhle a prudce vyskočí na několikanásobek? Na tyto a mnohé další otázky odpovídá známý biolog Jaroslav Flegr ve svých internetových článcích tak, aby jim rozuměl nejen jeho kocourek Micík, ale především lidští čtenáři. S humorem pojaté výklady o zákonitostech epidemie a návody, jak ji zvládnout, doplňují aktuální komentáře a rozhovory, které Micík se svým majitelem vedl.
Keywords: Osobní rozvoj a poznání; Sport, zdraví a životní styl; Zdravotnická a lékařská literatura; Společenské romány