Demokracie v lokálním politickém prostoru Specifika politického života v obcích ČR - Čmejrek, Jaroslav (Grada, 2010)
Publikace se zabývá fungováním demokratických mechanismů na lokální úrovni, v městech a obcích České republiky. Jde o důležitý problém demokratické teorie i politické praxe, která se tradičně zaměřuje spíše na národní úroveň demokratického procesu. Kniha je učena především vysokoškolským studentům a pedagogům zaměřeným na oblast politologie, sociologie a veřejné správy. Využít ji však mohou i starostové, zastupitelé, úředníci územních samospráv, místní političtí aktivisté i občané. Usnadní čtenářům poznání mobilizujících faktorů v místní politice, štěpících linií uvnitř komunit, zdrojů občanské participace a rozvoje občanské společnosti.
Keywords: Politologie