Vysušování zdiva v příkladech - Balík, Michael (Grada, 2009)
Publikace čtenáře provede úskalími, při problému se vznikem vlhkosti ve zdivu. U různých typů staveb (rodinné domy, bytové i administrativní stavby) jsou v knize předložena v praxi osvědčená řešení a zdůrazněny výhody a nevýhody jednotlivých řešení. Osvědčený, odborně erudovaný autor předkládá čtenáři jasně a srozumitelně uspořádané možnosti odstranění vlhkosti s vyzdvižením vhodnosti použití pro ten, který případ. Na 50 příkladech různých staveb jsou zde nastíněny jednak možnosti kombinací odvlhčovacích metod, ale také okomentovány podmínky a úvahy, které k jednotlivým variantám řešení vedly. Součástí knihy je i rozhodovací tabulka, která čtenáři umožní snazší orientaci ve správném a účinném použití jednotlivých metod.
Keywords: Stavebnictví