Historické krovy Typologie, průzkum, opravy - Vinař, Jan (Grada, 2009)
Publikace pro projektanty, statiky, architekty a všechny, kdo se při své práci setkávají s tradičními konstrukcemi krovů. Publikace navazuje na úspěšné předchozí tituly krovy I a krovy II. Kniha je aktualizována a doplněna o nové praktické zkušenosti získané z oprav krovů a další názorná schémata. Zvláštní pozornost je věnována typologii, metodice průzkumu krovů a technologii oprav poškozených krovů a ochraně krovů a střech. Samostatnou kapitolu věnovali autoři dendrochronologickému průzkumu krovů. Součástí publikace je i kapitola týkající se tesařského řemesla. Stejně jako v předchozích publikacích bude zachován osvědčený systém tabulí.
Keywords: Stavebnictví