Spartak, Octavia, Felicia historie, vývoj, technika, sport - Tuček, Jan (Grada, 2009)
Publikace připomíná dnes už legendární řadu osobních automobilů Škoda klasické koncepce vyráběnou v letech 1955 až 1971. Jejím prvním členem byl vůz Škoda 440 dodnes známý pod jménem Spartak, které nesl jeden z prototypů. Text a početné ilustrace čtenáři přiblíží vývoj a postupné proměny automobilů Škoda 440, 445, 450, Octavia, Octavia Super, Octavia Touring Sport, Octavia Combi, Felicia a Felicia Super, až po poslední model Octavia Combi ročníku 1971. Zmíněny jsou i montáže vozů této řady v zahraničí a lokální výroba u nás téměř neznámých automobilů stavěných na upravených podvozcích typu Octavia Combi, modelů Trekka na Novém Zélandu a Skopak v Pákistánu. Samostatná kapitola je věnována sportovnímu nasazení vozů Škoda klasické koncepce doma i v zahraničí. Kniha je doplněna barevnou přílohou s kopiemi dobových prospektů, tabulkami technických dat jednotlivých typů a přehledem jejich produkce.
Keywords: Retro