Kachlové sporáky konstrukce, řešení, stavba svépomocí - Vlk, Václav (Grada, 2011)
Kachlové sporáky nejsou už jen záležitostí rekreačních chalup, ale stále častěji se objevují v nových moderních domech. Staví se buď samostatně kdekoliv v místnosti nebo se stávají součástí kuchyňské linky. V knize najdete rady jaký zvolit nejvhodnější typ sporáku podle místa používání a jeho využití. Například sporák na nohách je vhodný do horské chalupy, kde se topí jen nárazově. Stolový s předem vyrobeným kovovým modulem umisťujeme spíše v celoročně obývaném domě, kde je ještě jiný zdroj vytápění. V publikaci najdete také informace o demolicích starých již nepoužitelných sporáků, o tom zda má význam opravovat a jak, o volbě materiálů, o vnitřní konstrukci, a především je zde na mnoha barevných obrázcích a kresbách popsána stavba klasického kachlového jednotroubového sporáku s kobkou za použití zcela nových materiálů. Na konci knihy nechybí recepty na buchty a chleba upečené právě v kachlovém sporáku.
Keywords: Hobby