Vývoj konstrukce závodních vozů Vše podstatné z historie techniky formulových vozů - Pauer, Václav (Grada, 2010)
Kniha je určena pro fandy Formule 1, pro zájemce o historii a vývoj technické stránky formulových vozů, ale i pro ty, kdo se zajímají o to, jak vůbec fungují auta, kterými dnes jezdíme. Publikace zachycuje historii od počátků závodění na konci 19. století - přes slavnou éru francouzských vozů Bugatti, nadvládu německých "stříbrných šípůů" před 2. světovou válkou, poválečné úspěchy italských značek Alfa Romeo a Ferrari - až po nástup moderní britské školy závodních aut s motorem za zády jezdce. Představuje svět výrobců automobilů a líčí osudy značek a firem v jednotlivých obdobích. Setkáte se v nich i se jmény těch, kteří sedali za volanty závodních vozů i těch, kdo závodní týmy vedli.
Keywords: Retro