Úvod do kriminologie Jak studovat zločin - Tomášek, Jan (Grada, 2010)
Kriminalita patří k nejdiskutovanějším společenským problémům. Odpovídají však naše představy skutečnosti? Odpověď na tuto i podobné otázky nalezne čtenář v publikaci, jež je zároveň přehledným úvodem do kriminologie. Poukazuje na řadu mýtů a polopravd, které diskuse o zločinu, pachatelích a obětech již tradičně provázejí. Autor, jenž je pracovníkem Institutu pro kriminologii a sociální prevenci v Praze, při své přípravě vycházel z nejnovějších domácích i zahraničních kriminologických výzkumů. Také proto jeho práce osloví každého, koho uvedená problematika zajímá. Rozhodně by však neměla uniknout pozornosti studentů, kteří se kriminalitou zabývají v rámci příbuzných společenskovědních oborů. Relevantní poznatky pro práci v ní najdou rovněž experti působící přímo v oblasti kontroly kriminality.
Keywords: Ostatní; Psychologie odborná