Automobily Škoda Octavia II Druhé, přepracované a rozšířené vydání - Schwarz, Jiří (Grada, 2010)
Nová Škoda Octavia prošla omlazující kůrou součástí které je nejen úprava exteriéru a interiéru, ale i doplnění moderních hnacích agregátů. Octavia po "faceliftuu" zaujme na první pohled výrazně emotivnějším designem a interiérem poskytujícím větší pocit komfortu, pohodlí i bezpečnosti. Octavia tak drží krok z aktuálními technickými trendy. Na bohatém textovém a obrazovém materiálu jsou popsány všechny montované motory a převodovky od začátku výroby až po modelový ročník 2009, včetně představení nových technologií, u zážehových motorů přímého vstřikování TSI a u vznětových motorů vstřikování TDI Common Rail. Najdete zde také obsáhlý popis součástí podvozku, karoserie, elektrických zařízení a elektroniky vozidla. Nově je doplněna kapitola věnovaná pravidelné servisní údržbě Octavie.
Keywords: Automobily