Úvod do psychologie Učebnice pro střední školy a bakalářská studia na VŠ - Helus, Zdeněk (Grada, 2011)
Učebnice, jejímž autorem je renomovaný odborník a vysokoškolský pedagog, klade důraz na charakteristiku základních psychických jevů, procesů a činností, díky nimž se člověk ve světě, ve společnosti i v sobě samém orientuje, zvládá nároky na něho kladené a usiluje dát svému životu směr a smysl.
Keywords: Psychologie odborná