Otčenáš - Mucha, Alfons (Volvox Globator, 2010)
Muchův Otčenáš vychází ze zednářské, symboliky a z pokusů s mimosmyslovým vnímáním, kterým se Alfons Mucha zabýval v kruhu zájemců o vyšší světy spolu se svým přítelem C. Flammarionem. Otčenáš vyšel poprvé, v Paříži v roce 1899 jako jedno z nejkrásnějších, ale i nejmystičtějších děl své, doby.
Keywords: Religionistika