Právo pro politology - Grinc, Jaroslav (Grada, 2010)
Oblast právní vědy je nesmírně obsáhlá a složitá, teoreticky i prakticky velmi náročná, a nelze ji proto postihnout v celé její šíři v jediné knize. Vždyť jen bibliografie dosahuje nesmírných rozměrů. Publikace definuje politiku, politickou vědu, vztah k právu. Představuje typy států, formy práva, soustavy soudů v České republice, soustavu Evropských soudních struktur a význam jejich rozsudků. Stranou nenechává ani lidská práva a mnoho dalšího. Knihu ocení zejména studenti oboru politologie a odborníci v dané oblasti.
Keywords: Právo; Politologie