Adobe Photoshop Lightroom 2 - Král, Mojmír (Grada, 2009)
Fotografujete často s digitálním fotoaparátem a chtěli byste provádět složitější úpravy svých snímků a mít jejich správu více pod kontrolou? Digitální temná komora Adobe Lightroom 2 to vše umožňuje. Program vyhoví jak nejnáročnějším profesionálům, tak i náruživým amatérům. V této knize si postupně probereme všechny fáze zpracování fotografií. Začneme importem jednotlivých snímků a jejich uspořádáním do kolekcí. Nejrozsáhlejší část knihy je věnována barevným úpravám a retuším. Dozvíte se, jak porozumět histogramu, jak provádět základní i pokročilejší barevné korekce, retuše nečistot a další potřebné úpravy. Na závěr si předvedeme, jak z upravených fotografií vytvořit slideshow, webovou galerii a jak nejlépe snímky vytisknout.
Keywords: Grafika, CAD