Cyklistika Průvodce tréninkem - Vojtěchovský, Ondřej (Grada, 2009)
Populárně napsaná publikace oslovuje širokou část sportující populace, počínaje těmi, kteří si chtějí pomocí kola zvýšit fyzickou kondici, až po zkušené cyklisty a amatérské závodníky. Autoři se zaměřují především na správný cyklistický trénink, ale poradí vám s vybavením a oblečením, seznámí se správnou technikou jízdy i zásadami bezpečnosti. Připravili pro vás ukázky konkrétních tréninkových plánů na celý rok pro různé cílové skupiny takzvané "hobbyy" kategorie - mladého začínajícího kondičního cyklistu se závodními ambicemi, ostříleného amatérského závodníka a ženu, jejíž prioritou není závodní výkonnost, ale zlepšení kondice a radost z pohybu. Kniha se věnuje i všeobecné problematice sportovní přípravy, např. psychologickým a fyziologickým aspektům sportovního výkonu, výživě, regeneraci, ale také odlišnostem v pohybových schopnostech a možnostech specifických cílových skupin, jako jsou ženy, děti, senioři.
Keywords: Sporty