Grafologie v poradenské a terapeutické praxi Co lze vyčíst z písma druhých - Fischerová-Katzerová, Vlaďka (Grada, 2011)
V knize je na základě řady konkrétních příběhů z poradenské praxe popsáno několik terapeutických směrů, technik a metod, které používají terapeuti pro rychlejší vhled do osobnosti klienta. Tento méně obvyklý přístup vede k hlubšímu pochopení osobnosti klienta a je vodítkem k možnému řešení obtíží, s nimiž za terapeutem přichází. Čtenáři získají dovednost sledovat člověka zcela novým pohledem, prostřednictvím obličejové typologie a grafologie. Některé typologie jsou ve formě přehledné tabulky doplněny o popis grafologických znaků, které lze očekávat u každého typu. Ke každému příběhu je vložen i popis klienta, v závěru ukázka a popis jeho písma s objasněním grafologických znaků, jež souvisejí s jeho chováním, způsobem myšlení a hodnotovým žebříčkem. Tato kombinace činí knihu jedinečnou na knižním trhu.
Keywords: Psychologie odborná