Bolest a jak s ní zacházet Učebnice pro nelékařské zdravotnické obory - Rokyta, Richard (Grada, 2009)
Jedinečná kniha obsahující nejnovější poznatky o příčinách, průběhu a léčení bolesti přináší souborné informace o bolesti, o současných představách, o signálním významu bolesti i o chronické bolesti jako nemoci. Uvádí různé typy bolesti i to, jakým způsobem je lze léčit. Je určena pro bakalářské a magisterské studium nelékařských zdravotnických profesí, studenty středních a vyšších odborných škol, mohou ji ale využít i laici, sestry v domácí péči a mnozí další.
Keywords: Teoretické obory; Medicína pro veřejnost; Ošetřovatelství - klinické obory