Etnokorálky - Jiroušková, Jana (Grada, 2011)
Kniha je první publikací svého druhu na českém trhu. Představuje čtenářům nejen roli korálkových šperků a doplňků v jednotlivých světových kulturách, ale poskytne i podrobný popis výroby těchto zajímavých a originálních předmětů. Jednotlivé kapitoly knihy se věnují šperkům vytvořeným z korálků podle ozdob, kterými se krášlí obyvatelé čtyř kontinentů. Při zhotovování šperků inspirovaných vzdálenými kulturami lze vzájemně propojovat prvky několika kultur a vytvořit tak vlastní zajímavý originál. Návody jsou označeny stupněm náročnosti.
Keywords: Výtvarné techniky