Oceňování podniku a standardy hodnoty - Krabec, Tomáš (Grada, 2009)
První publikace na toto téma u nás je určena všem, kteří mají co do činění s oceňováním aktiv pro různé účely, např. pro nákupy a prodeje podniků, fúze, akvizice, účetnictví a účetní konsolidace, oceňování v rámci účetnictví vedeného dle IAS/IFRS, oceňování pro daňové účely apod. Obsahuje systematické zpracování různých forem světové standardizace oceňování aktiv a jejich doporučení pro použití v hospodářské praxi České republiky. Vyjasňuje dosavadní chaotické interpretace ceny a hodnoty hospodářských aktiv a zejména podniku jako věci hromadné. Poskytuje praktický návod, jaké kategorie hodnoty přiřadit rozličným účelům a zadáním ocenění. Kniha také systematizuje nebo i nově zavádí českou terminologii v tomto oboru.
Keywords: Finanční řízení; Podnikání a management