Sphinx - Sára, Vůchová (Yoli, 2024)
Spontánní návštěva luxusního strip klubu Sphinx pro Mikuláše nejdřív byla jen vtipem - kam jinam s kamarády zapadnout během nočního tahu městem, když vám v krvi koluje několik lítajících jelenů a obyčejné bary vás nudí? Když se seznámí s tamějším striptérem Adamem, věci naberou rychlý spád. Prvotní rozpačitá setkání se mění ve skutečné city a na okamžik se zdá, že před sebou mají růžovou budoucnost.Jenže s východem slunce vystupují temné stíny a Mikuláš poznává i prostředí, v němž se Adam pohybuje. V klubu se najde mrtvola, kterou podle všeho nikdo nikdy neměl objevit, a Adam cosi tají. Temnota za oponou Sphinx není bezpečné místo. Vědění vás může stát život. A kamenná hlava kočky nad vchodem klubu varovně syčí... Doporučený věk 15+
Keywords: Young Adult, New Adult; Beletrie pro děti