Nikdy - Ken, Follett (Kalibr, 2022)
Nejnovější dramatický špionážně-politický thriller z pera mistra vypravěče přináší poutavý, akční i hluboce lidský příběh ze současnosti, ve kterém se mírově smýšlející představitelé tajných služeb a špičky světových velmocí snaží zabránit katastrofě. Na začátku čelí drobným lokálním konfliktům - v saharské poušti či na Korejském poloostrově -, ty však kvůli eskalaci odvet ve stylu "oko za oko, za zub" mohou velice rychle přerůst ve světovou válku, jako se to stalo už v minulosti. A Ken Follett varuje: snažme se, aby k tomu nedošlo znovu. Nikdy. Protože se současným arzenálem zbraní by nás už nejspíš nečekala žádná budoucnost...
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery; Horory