Hranice - Pavlína, Kozlíková (Kalibr, 2024)
"Znásilnění, to jsou ty nejhorší případy... O co jednodušší je práce, když je oběť mrtvá." Kapitánka Svata Urbanová právě dostala svůj první případ. Komplikace nastanou ve chvíli, kdy zjistí, že obětí, kterou našli polonahou a zmlácenou do bezvědomí u Zbraslavi, je známá novinářka Zuzana Persson. Ublížil jí někdo z příznivců vládnoucího premiéra, jehož politiku Zuzana kritizuje? Nebo je pachatelem David Persson, který se nedokázal vyrovnat s jejich manželskou krizí? Co Zuzanin manžel tají? Opravdu Zuzanu "tolik miluje", když s ní nedokáže vydržet ani v nemocničním pokoji? Na pozadí demonstrací proti vládnímu zákazu potratů se snaží Svata dopátrat pravdy a při tom bojuje nejen s vnitřní nejistotou, ale i se zavedenými pořádky na oddělení.
Keywords: Krimi, detektivky