Katova dcera a Černá Madona - Oliver, Pötzsch (Kalibr, 2024)
Léta Páně 1681. Schongauský popravčí Jakob Kuisl se vydává s rodinou na zbožnou pouť do Altöttingu. V té době se ve slavném poutním místě setkávají urození hosté: rakouský císař Leopold I. a bavorský kurfiřt Max Emanuel chtějí tváří v tvář Černé Madoně založit "Svatou alianci" a spojit se tak v boji proti Turkům. Záhy však dojde k vraždě a Kuisl vytuší, že kdosi chce spojenectví panovníků znemožnit. Společně s dcerou Magdalenou a zbytkem rodiny začíná pátrat po tajuplném vrahovi.
Keywords: Krimi, detektivky