Tekutý písek - Malin, Persson, Giolito (Kalibr, 2023)
Osmnáctiletá Maja Norbergová, přátelská dívka a výborná studentka, se ze dne na den stane nejnenáviděnější osobou Švédska. Je obviněna z účasti na masakru na střední škole a z vraždy svého přítele a nejlepší kamarádky. Nebyla však jediná, kdo střílel. Po devíti měsících absolutní izolace začíná soudní proces a Maja chce dokázat, že se jen bránila. Nikdo jí ale nevěří. Případ ale odkrývá mnohem hlubší příčiny - maska zdánlivě kultivovaného života bohaté mládeže padá a vynořuje se skutečnost plná rasové i sociální šikany, drog, lhostejnosti a bezcitnosti... Nejlepší švédská krimi roku 2016 vyšla již ve 27 jazycích a dočkala se také seriálového zpracování.
Keywords: Dobrodružství, napětí, thrillery; Horory