Nejdražší suvenýr - Petra, Š., Jirglová (Ikar, 2022)
Třiatřicetiletý Roman, který se ještě pořád tak trochu drží máminy sukně, se vydává do dalekého Mexika. Co mělo být původní svatební cestou a posléze nechtěnou dovolenou, stane se jeho životním dobrodružstvím - to když pozná energickou a svůdnou Maríu, která se chce naopak za každou cenu vymanit z vlivu své rodiny. Jejich setkání okamžité obrátí naruby Romanův doposud pohodlný a nudný život. Může ale tenhle románek dvou naprosto protichůdných povah vedle slunného a rozpáleného Mexika fungovat i v zatažené, deštivé Praze?
Keywords: Romantika, romány pro ženy; Společenské romány