Králův klenot - Elizabeth, Chadwicková (Ikar, 2024)
Strhující historický román se odehrává v roce 1093 v Anglii a Walesu, v krutých dobách po dobytí Anglie Normany. Láskyplný rodinný život mladé Nesty, dcery prince Rhyse z Deheubarthu, je zničen, když je její otec zabit a ona je zajata jako rukojmí. I přes svůj odpor se stává konkubínou Jindřicha, nelítostného mladšího bratra krále Viléma. Poté je nabídnuta jako manželka Geraldu FitzWalterovi, ambicióznímu mladému rytíři, za jeho neochvějnou věrnost králi. Jedinou útěchou Nesty je návrat do milovaného Walesu, kde však propadne kouzlu charismatického syna prince Owaina. Nesta si musí vybrat mezi povinností a touhou...
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány