Atomový protektorát - Jaroslav, V., Mareš (Universum, 2022)
Na sklonku druhé světové války se Adolf Hitler upínal k zázračné zbrani, která by zvrátila poměr sil. Šlo jen o bláznivou chiméru zoufalého muže, nebo byl nacistický jaderný program dál, než se všeobecně soudí? A jakou roli v tom všem hrál Protektorát Čechy a Morava? Známý reportér, badatel a autor několika úspěšných knih přichází s dalším fascinujícím titulem. "Zatímco dosud jsem vždy nejprve skládal střípky a psal, až když jsem měl za to, že nic nového k dané věci neseženu, tentokrát půjdeme pátrat spolu. Nepíšu si deník. Nevím, co bych do něj dával. Tentokrát udělám výjimku. Možná se tak tato kniha jednou stane i jedním z mnoha svědectví o praštěné době, v jaké jsme se ocitli."
Keywords: Průvodce