Česká sestra v arabském světě Multikulturní ošetřovatelství v praxi - Ryšlinková, Markéta (Grada, 2009)
Ojedinělá publikace v nabídce knih s problematikou multikulturního ošetřovatelství. Je vhodným zdrojem informací nejen pro sestry, ale i pro studenty, kteří mají ve svém studiu zařazen tento předmět. Publikace informuje o pracovních podmínkách personálu - multikuturního týmu, o komunikaci, náboženství, zvyklostech a zvláštnostech péče o pacienty v odlišné kultuře. Čtivou formou přibližuje situace pro naši kulturu zvláštní a často nepochopitelné. Zkušenosti ze Saúdské Arábie, ze špičkové nemocnice a ze spolupráce lékařů a sester různých národností přiblíží čtenářům tento vzdálený svět a pomůže zájemcům o práci v zahraničí získat informace potřebné k jejich rozhodnutí.
Keywords: Medicína pro veřejnost; Ošetřovatelství - klinické obory