Strážci slunce - Aiden, Thomas (Yoli, 2024)
Jednou za deset let je potřeba obnovit energii Slunce a kamenů, které drží na uzdě zlá božstva. Proto je božstvem Sol vyvoleno deset dospívajících polobohů, kteří se utkají ve Slunconošských zkouškách. Vítěz si vyslouží slávu a místo mezi Hrdiny, poražení poslouží na ochranu svého lidu jako obětina Sol. Teo patří mezi obyčejné Jadeitové, a tak se o sebe nebojí - ale má strach o svou kamarádku Niyu nebo Aurelia, se kterým je to zkrátka... komplikované. Jenže pak Sol vybere poprvé za sto let dva nečekané Jadeitové kandidáty: třináctiletého Xia a právě Tea. Musí se postavit proti favorizovaným Zlatým polobohům a porazit je v pětici zkoušek. Nejde totiž jen o slávu, ale především o jejich životy. Doporučený věk 13+
Keywords: Young Adult, New Adult; Beletrie pro děti