Velká výprava - Agatha, Christie (Knižní klub, 2022)
V roce 1922 se Agatha Christie zúčastnila obchodní mise propagující Výstavu Britského impéria, jež se měla konat o dva roky později ve Wembley. Itinerář desetiměsíční cesty zavedl výpravu do Jižní Afriky, Austrálie, na Nový Zéland, Havaj, do Kanady a New Yorku. Desítky úžasných míst, svérázných postav a dobrodružných, strastiplných i humorných situací - to vše popsala rodící se královna detektivek v dosud nezveřejněných dopisech své matce a zdokumentovala i fotograficky. Velká výprava odhaluje novou, nepoznanou tvář slavné spisovatelky, zároveň je však i jedinečným dobovým cestopisem.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy; Průvodce