Zelenina ve výživě člověka

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author Kopec, Karel
Format Electronic Book
LanguageCzech
Published Grada 2010
Edition1. elektronické vydání
Subjects
Online AccessDostupné v BOOKPORT po přihlášení pomocí eduID
ISBN978-80-247-2845-2
978-80-247-6604-1
Physical Description1 online zdroj (168 stran)

Cover

More Information
Abstract:Renomovaný český autor, prof. Ing. Karel Kopec, DrSc., přináší současný pohled na nezastupitelný význam zeleniny pro zdravou výživu, v níž teprve komplexní masozeleninová strava s dostatečným zastoupením zeleniny jsou předpokladem zdraví. V textu i v tabulkách autor zdůrazňuje nutriční, senzorickou a ochrannou hodnotu rozsáhlého sortimentu zeleninových druhů. Uvádí, jak uchovat jakostní znaky čerstvé, skladované, konzervované, a zejména kuchyňsky zpracované zeleniny. Publikace obsahuje také příklady zdokonalování chuti a zpestření jídelníčku tradičními a moderními úpravami. Přejeme vám dobrou chuť a mnoho nových podnětů při přípravě zeleniny.
ISBN:978-80-247-2845-2
978-80-247-6604-1
Physical Description:1 online zdroj (168 stran)