Karel IV. - Hrozba temných časů - Jaromír, Jindra (Ikar, 2024)
Zatímco Karel IV. očekává v Norimberku narození syna, do vesnic v okolí pražských měst se vkrádá strach, vyvolaný četnými nálezy mrtvých a zohavených žen. Podle všeobecného mínění je má na svědomí pekelný démon. Současně se zemí toulá záhadný prorok, jehož slova o brzkém konci světa si lidé vykládají tak, že je zbytečné všechno, co konají, a smysl má jen pokání. "Prorok" je nabádá, aby opouštěli svou práci a opakovali jeho slova o všeobecném zmaru všude, kam přijdou. Z císařova pověření se po stopách vraždící stvůry i tajemného kazatele vydává Matouš Rozoumek. Podaří se mu odhalit příšeru i zvěstovatele temných časů?
Keywords: Společenské vědy, historie; Historické romány