Rodinná fotografie s digitálním fotoaparátem - Němcová, Marie (Grada, 2009)
Kniha Rodinná fotografie s digitálním fotoaparátem patří do každé rodiny, která vyměnila klasický fotografický aparát za digitální. Poradí, jak jednoduše a snadno fotografovat. Čtenář nejprve proběhne tipy na jednoduché a rychlé postupy, postupně se dostává k náročnějším technikám a v případě zájmu kniha uspokojí i zvídavé a hloubavé fotografy, kteří chtějí naplnit své rodinné album zajímavými a zdařilými snímky. Jedná se o jedinou knihu na trhu, která je určena běžnému fotografovi, pořizujícímu snímky rodiny, přátel nebo z dovolené. Je přehledá, věcná a srozumitelná, vyhýbá se složitým odborným výkladům. Vysvětluje problematiku fotografování komplexně, od seznámení s digitálním fotoaparátem, jeho obsluhou, funkcemi, po kompozici snímku a práci se světlem. Radí, jak fotografovat jednotlivé motivy, upravovat fotky v PC, archivovat a předvádět rodině. Text provází přes 200 názorných barevných fotografií pro každou situaci.
Keywords: Digitální fotografie a video