Balneologie - Jandová, Dobroslava (Grada, 2008)
Publikace přináší ucelenou formou základní znalosti o léčebném využití přírodních léčivých zdrojů. Stručné poznatky z biofyziky, fyziologie a neurofyziologie jsou uvedeny v rozsahu nutném pro pochopení mechanizmů účinků přírodních léčivých zdrojů, tj. přírodních minerálních vod, zřídelních plynů, peloidů a klimatu. Publikace má sloužit odborné veřejnosti v základní orientaci v balneologii z pohledu psychoneuroimunoendokrinologie, medicíny poruch funkcí logistiky (ANS) a geomedicíny. Kniha je především určena lékařům v přípravě k atestaci z oboru rehabilitační a fyzikální medicíny, je vhodná i pro pregraduální studium studentů magisterského a bakalářského studia oboru fyzioterapie.
Keywords: Fyziatrie, rehabilitace, balneologie