To byl jen vtip... - Průvodce moderní sebeobranou proti shazování, zesměšňování a manipulaci - Pavel, Houdek (Universum, 2025)
Zažíváte narážky nebo nevhodné "vtipy", ale vtipná odpověď vás napadne až po deseti minutách? Cítíte, že některé situace vás svazují a nutí mlčet, i když byste se chtěli ozvat? Máte někdy pocit, že vás neviditelná síť očekávání a stereotypů brzdí v rozletu? Pak je tahle kniha přesně pro vás! Naučíte se v ní, jak se bránit slovním útokům a manipulaci - prakticky, bez omáčky a s humorem. Dozvíte se, jak čelit situacím, kdy vás přerušují na poradách, shazují vaše názory nebo vám podsouvají, že "tohle přece není problém". Krok za krokem si projdete, jak zvládnout podceňování, shazování, podrývání autority a další běžné jevy, které dusí vaše sebevědomí. A hlavně, naučíte se, jak si svou sílu a hlas vzít zpátky. Tahle kniha není pro ty, co se smíří s tím, že "tak to prostě je". Je to manuál pro všechny, kdo chtějí umět zvednout hlas. Pro všechny, kdo chtějí pro sebe - a celou společnost - lepší budoucnost. Protože odvážné činy začínají jedním: říct už dost.
Keywords: Osobní rozvoj a poznání; Psychologie a pedagogika