Hana Benešová - Neobyčejný příběh manželky druhého československého prezidenta (1885-1974) - Petr, Zídek (Universum, 2025)
Knižní životopis Hany Benešové popisuje příběh ženy, která je dodnes považována za nedostižný vzor první dámy. Autor zpracoval velké množství neznámých nebo nevyužitých dokumentů z dvou desítek archivů a mluvil s lidmi, kteří měli k Haně Benešové blízko. Výsledkem je velmi čtivý portrét manželky druhého československého prezidenta, který přináší zajímavá fakta a souvislosti a také vyvrací dlouho tradované omyly. Předností knihy je velké množství fotografií z veřejných i soukromých zdrojů.
Keywords: Memoáry, osobnosti a osudy